Sezon truskawkowy trwa

Truskawki, truskaweczki, czerwone i pachnące. Są bombą witaminową. Zawierają witaminy C, B-6, K, błonnik, kwas foliowy, aminokwasy. Poprawiają nastrój, wzmacniają odporność i wygląd skóry. Już Starożytni Rzymianie wykorzystywali je do leczenia wielu chorób, od depresji, po gorączkę i ból gardła.

Truskawki mają powodzenie także w kuchni Domu Matki i Dziecka. Gdy pojawiają się truskawki, oczy dzieci z radości błyszczą, a mamy chętnie przygotowują truskawkowe pachnące musy i desery, oraz pyszne pierogi z truskawkami.

Wszystkim smakoszom truskawkowych smakołyków życzymy smacznego!

S. Anna

logotypy
© Diecezjalna Fundacja Ochrony Życia    Deklaracja dostępności    Program e-pity by e-file   Zarządzanie treścią: PROBETA